facebook
Потрібна юридична консультація? Наш юрист надасть її безкоштовно

Мережа правового розвитку виступила партнером Форуму організаційного розвитку

Дата публікації: 21.11.2017

Офіційне партнерство на Форумі організаційного розвитку громадянського суспільства стало цього року для Мережі правового розвитку новим досягненням. Протягом 16-17 листопада 2017, під час масшабного Форуму, що відбувався у Києві, Мережа представила свою інформаційну локацію та провела зустріч експертів у галузі місцевого самоврядування.

“Цього року на «Форум організаційного розвитку громадянського суспільства: практики свободи» зареєструвалося 1700 учасників. Організовано 150 подій. Одночасно в НСК «Олімпійський», за озвученою на відкритті Форуму статистикою, проходило від 3 до 40 заходів. Ці цифри допомагають хоча би деякою мірою осягнути масштаби заходу, що відбувся в Україні вшосте”, – ІРЦ “Правовий простір”.

Відкриття Форуму з організаційного розвитку. Євген Полтенко, Виконавчий директор Мережі правового розвитку

Ідея Форуму – зміцнення спроможностей громадських і благодійних організацій до розбудови спільнот відповідальних та проактивних громадян, які своїми щоденними діями змінюють Україну на краще.

З привітальним словом виступили організатори заходу Isar Ednannia, а також почесні гості: заступник глави Адміністрації Президента Ростислав Павленко, Надзвичайний і Повноважний посол США в Україні Марі Йованович та постійний представник ПРООН в Україні Ніл Вокер.

Відкриття Форуму з організаційного розвитку. Євген Полтенко, Виконавчий директор Мережі правового розвитку, фото ІСАР “Єднання”

Євген Полтенко, виконавчий директор Мережі, на урочистому відкритті Форуму презентував Мережу правового розвитку як офіційного партнера заходу.

Під час першого дня Форуму, 16 листопада 2017 р., Мережа правового розвитку представляла свою діяльність на локації у лаунж-зоні Олімпійського дворика.

Зліва праворуч: Юрій Житняк, проектний координатор ІРЦ “Правовий простір”; Наталя Бімбірайте, Голова Правління Мережі правового розвитку; Анастасія Рева – програмний асистент Мережі правового розвитку


Презентаційні матеріали, тематичні буклети, які розповідають простими словами, що робити у розповсюджених правових проблемних ситуаціях:

  • соціальні допомоги багатодітним сім`ям
  • порядок отримання публічної інформації
  • захист трудових прав вагітних жінок і молодих мам
  • порядок набуття статусу безробітного
  • порядок розірвання шлюбу
  • стягнення аліментів
  • виправлення помилок у свідоцтвах про народження та паспортах

Інформаційно-промоційна локація Мережі правового розвитку на Форумі

Під час опен-спейс формату “ЦУКЕРНЯ” – кафе відкриттів та нових облич – Анатолій Бойко від Громадського Партнерства “За прозорі місцеві бюджети!” Одеської обласної організації ВГО КВУ, що входить до громадської спілки “Мережа правового розвитку”, презентував доробок з теми “Індекс прозорості місцевих бюджетів. Анатолій Бойко зауважує, що тема прозорості місцевих бюджетів, декларування є досить складною, розбирається у ній далеко не кожен громадянин, а тому у рейтингу прозорості міста України ще досі суттєво відстають від європейських показчиків.

Анатолій Бойко з Одеської обласної організації ВГО КВУ презентує доробок “Індекс прозорості місцевих бюджетів”.

Під час другого дня Форуму, 17 листопада 2017 р., відбулася зустріч експертів у галузі місцевого самоврядування Мережі правового розвитку “Експертно-правова підтримка громад: виклики 2018”, яку модерував директор з питань розвитку в Асоціації об’єднаних територіальних громад Ігор Абрам`юк, за наступними секторами, що відповідають стратегічним напрямам діяльності Мережі:

  • експертно-правова підтримка громад
  • безпечна громада
  • громадські радники
  • муніципальна дипломатія
  • школа експертів місцевого самоврядування
  • місцеві програми безоплатної правової допомоги

Зустріч Мережі правового розвитку “Експертно-правова підтримка громад: виклики 2018”, фото ІСАР “Єднання”

Модератор зустрічі – директор з питань розвитку в Асоціації об’єднаних територіальних громад Ігор Абрам`юк, фото ІСАР “Єднання”

Про діяльність Мережі за переліченими напрямами доповідали Євген Полтенко, виконавчий директор Мережі правового розвитку, Роман Лихачов, координатор Східного регіону Мережі, Максим Ільчишен, юрист і член Правління Мережі, Ольга Гальченко, програмний координатор МФ “Відродження”.

Зустріч експертів у галузі місцевого самоврядування Мережі правового розвитку “Експертно-правова підтримка громад: виклики 2018”

Відвідувачі заходу щиро цікавилися тематикою зустрічі та активно ставили питання, надавали свої пропозиції та зауваження, що, безумовно, виявилося дуже цінним матеріалом для опрацювання членами Мережі для розробки операційного і стратегічного планів роботи.

Візуалізація питання “Громадські радники”. Жовті стікери – пропозиції слухацької аудиторії під час зустрічі” Експертно-правова підтримка громад: виклики 2018″

Традиційно висока увага до Форуму підтверджує – в Україні тривають активні перехідні процеси, а громади та їх інституції твердо налаштовані підтримувати України на шляху розвитку. Форум залишається потужною загальнонаціональною платформою для обговорення головних актуальних соціальних питань та визначення трендів розвитку громадянського суспільства, що збирає громадські та благодійні організації, представників влади, медіа, бізнесу, міжнародної донорської спільноти.

Більше фото з Форуму організаційного розвитку громадянського суспільства громадянського суспільства

Фото ІСАР “Єднання”

Автор матеріалу: Наталія Бурило, менеджер з комунікацій Мережі правового розвитку

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Знайшли своє рiшення? Допоможiть iншим!

Надрукуйте постер

Роздрукуйте та розмiстiть на дошцi оголошень у своєму под’їздi постер Мережi

Станьте волонтером

Станьте волонтером та допомогайте знаходити рiшення проблем iншим

Потрiбна консультацiя?

Онлайн

Поставте питання, i один з експертiв Мережi надасть вiдповiдь.
Графік роботи чату: з 10:00 до 16:00
щодня
(обідня перерва з 13:00 до 14:00).

В офiсi

Знайдiть найближчу приймальню у своєму мiстi та запишiться на консультацiю.

connect

Приєднатися

Ми завжди відкриті для спроможних організацій та активних особистостей, які поділяють наші місію, бачення та цінності і готові долучитися до їх реалізації.

support

Підтримати

Ми робимо правову допомогу доступною. Ми посилюємо спроможність громад та допомагаємо їм розвиватися. Підтримайте нас у цій роботі.

Повідомити про помилку

×