facebook
Потрібна юридична консультація? Наш юрист надасть її безкоштовно

Мережа ввійшла до складу Координаційної ради з питань реалізації в Україні Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд»

Дата публікації: 11.05.2021

Відбулася дуже важлива подія для Мережі правового розвитку – ми вважаємо це визнання відбулося завдяки об’єднанню зусиль наших членських організацій, нашої спільної щоденної праці протягом 6 років офіційного існування спілки. 

Виконавчий директор громадської спілки «Мережа правового розвитку» Євген Полтенко був обраний до складу Координаційної ради з питань реалізації в Україні Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд».

«Партнерство «Відкритий Уряд» (ПВУ) – це багатостороння ініціатива, спрямована на забезпечення виконання зобов’язань урядів щодо впровадження прозорості, залучення громадян до процесу прийняття рішень, боротьби з корупцією та використання нових технологій для підвищення ефективності урядування.

Доступ до правосуддя та управнення  (посилення правових можливостей)  дозволяють людям і громадам захищати свої права, отримувати доступ до адміністративних послуг, просувати необхідні законодавчі та регуляторні зміни, викривати корупційні практики та ефективно брати участь у процесах врядування. Механізм ПВУ, своєю чергою, може сприяти посиленню доступу до правосуддя в Україні через розробку національних зобов’язань, які покликані зробити інститути правосуддя більш відкритими, відповідальними та людиноцентричними. 

Мережа правового розвитку, спираючись на багаторічний досвід роботи в українських громадах та досвід наших міжнародних партнерів, активно долучиться експертно й ресурсно до розроблення та впровадження  механізму ПВУ з метою вдосконалення доступу до правосуддя в Україні.

До складу Координаційної ради в Україні Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» входять 7 представників від органів виконавчої влади та 7 представників від громадськості, обраних на конкурсних засадах. Серед 7 представників від громадськості, які набрали найбільшу кількість балів у рейтингу, складеному за результатами оцінювання отриманих заявок:

  • Олексій Орловський – директор Програми «Демократична практика» Міжнародного фонду «Відродження»;
  • Олеся Архипська – експертка з врядування громадської організації «Трансперенсі Інтернешнл Україна»; 
  • Святослав Абрамов – виконавчий директор громадської організації «Ініціатива з прозорості інфраструктури «CoST Ukraine»;
  • Олексій Коваленко – керівник громадської організації «Форум розвитку громадянського суспільства»;
  • Інна Скляр – експертка з правових питань Асоціації міст України;
  • Вячеслав Курило – аналітик громадської організації «Інститут аналітики та адвокації»;
  • Євген Полтенко – виконавчий директор громадської спілки «Мережа правового розвитку».

Координаційна рада з питань реалізації в Україні Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» утворена відповідно до постанови Кабінету Міністрів від 13.06.2012 р. № 671. Основними завданнями Ради є сприяння координації заходів з реалізації Ініціативи та залученню інститутів громадянського суспільства до її реалізації.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Знайшли своє рiшення? Допоможiть iншим!

Надрукуйте постер

Роздрукуйте та розмiстiть на дошцi оголошень у своєму под’їздi постер Мережi

Станьте волонтером

Станьте волонтером та допомогайте знаходити рiшення проблем iншим

Потрiбна консультацiя?

Онлайн

Поставте питання, i один з експертiв Мережi надасть вiдповiдь.
Графік роботи чату: з 10:00 до 16:00
щодня
(обідня перерва з 13:00 до 14:00).

В офiсi

Знайдiть найближчу приймальню у своєму мiстi та запишiться на консультацiю.

connect

Приєднатися

Ми завжди відкриті для спроможних організацій та активних особистостей, які поділяють наші місію, бачення та цінності і готові долучитися до їх реалізації.

support

Підтримати

Ми робимо правову допомогу доступною. Ми посилюємо спроможність громад та допомагаємо їм розвиватися. Підтримайте нас у цій роботі.

Повідомити про помилку

×