facebook
Потрібна юридична консультація? Наш юрист надасть її безкоштовно

Стартувала освітньо-профорієнтаційна програма Мережі правового розвитку «Update: Південь»

Дата публікації: 16.07.2024

У липні 2024 року Громадська спілка «Мережа правового розвитку» (далі — МПР) за підтримки благодійної платформи Global Giving розпочала освітньо-профорієнтаційну програму для підлітків із деокупованих громад Миколаївщини «Update: Південь». Проєкт спрямований на розвиток у старшокласників/ць соціальних навичок, як-от: навички роботи в команді, рефлексії, критичного мислення, публічних виступів, медіаграмотності, комунікабельності, аналізу власного емоційного стану, а також своїх сильних сторін для подальшого виваженого вибору професії.

20 учнів/ць із семи сіл (Зелений Гай, Новогригорівка, Любомирівка, Центральне, Вавилове, Знамʼянка, Новокиївка) Шевченківської сільської громади Миколаївської області візьмуть участь у п’ятиденному навчальному інтенсиві, що відбудеться у Києві у серпні. Йому передуватиме день знайомства учасників/ць з організаторами та менторами в Миколаєві.

На фото: Тімур Канатаєв, керівник проєкту від GlobalGiving, програмний директор Мережі правового розвитку. Фото з особистого архіву

«Ми зосереджуємося не лише на самій громаді, а й на віддалених населених пунктах, які рідко користуються послугами, що надає громада. Це поодинокі випадки, коли молодь отримує можливості. Мета нашої програми — відкрити двері можливостей, знайти таланти і розкрити потенціалу молоді. Ми плануємо залучити молодь не тільки до процесів у громаді, але й до співпраці з молоддю Миколаєва та інших областей, з якими ми співпрацюємо, як-от Івано-Франківська область», — розповідає керівник проєкту від GlobalGiving, програмний директор Мережі правового розвитку Тімур Канатаєв.

В освітньо-профорієнтаційній програмі: заняття з профорієнтації, медіаграмотності, арттерапії, ненасильницького спілкування, екскурсії, перегляди фільмів та інші цікаві активності.

На фото: Вікторія Підлісна, авторка та координаторка проєкту «UpDate: Південь». Фото з особистого архіву

«Підлітки з деокупованих громад Півдня відрізняються від підлітків, умовно кажучи, зі столиці. Нашим проєктом ми хочемо зламати поширений стереотип про те, що місце народження або проживання людини визначає її життєві можливості. Ми покажемо підліткам, що можливості є у всіх, що світ відкритий, якщо ти дійсно чогось бажаєш і прагнеш до цього», — каже авторка та координаторка проєкту Вікторія Підлісна.

Програма «Update: Південь» після завершення освітніх сесій продовжить роботу у вигляді функціонування молодіжних ініціативних груп у громадах, які згодом переростуть у мережі. Молодь, чий ресурсний капітал буде підсилений, стане драйвером змін у своїх громадах, а в перспективі — й на рівні області та держави в цілому.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Знайшли своє рiшення? Допоможiть iншим!

Надрукуйте постер

Роздрукуйте та розмiстiть на дошцi оголошень у своєму под’їздi постер Мережi

Станьте волонтером

Станьте волонтером та допомогайте знаходити рiшення проблем iншим

Потрiбна консультацiя?

Онлайн

Поставте питання, i один з експертiв Мережi надасть вiдповiдь.
Графік роботи чату: з 10:00 до 16:00
щодня
(обідня перерва з 13:00 до 14:00).

В офiсi

Знайдiть найближчу приймальню у своєму мiстi та запишiться на консультацiю.

connect

Приєднатися

Ми завжди відкриті для спроможних організацій та активних особистостей, які поділяють наші місію, бачення та цінності і готові долучитися до їх реалізації.

support

Підтримати

Ми робимо правову допомогу доступною. Ми посилюємо спроможність громад та допомагаємо їм розвиватися. Підтримайте нас у цій роботі.

Повідомити про помилку

×