facebook
Потрібна юридична консультація? Наш юрист надасть її безкоштовно

Представники Мережі взяли участь у конференції «Моніторинг судових процесів»

Дата публікації: 06.03.2018

28 лютого 2018 у м.Київ відбулась конференція за результатами першої програми моніторингу судових процесів в Україні «Моніторинг судових процесів».

З привітальним словом виступили посол Вайдотас Верба, координатор проектів ОБСЄ в Україні, Ігор Коліушко, голова правління Центру політико-правових реформ, Ганна Вронська, суддя Верховного Суду, та Бронвин Круден, заступник Директора відділу міжнародного розвитку Посольства Канади в Україні.

На фото: учасники конференції “Моніторинг судових процесів”

У рамках конференції суддя Верховного Суду Ганна Вронська розповіла про роль моніторингу судових процесів у формуванні позитивного іміджу судової влада та встановленні ефективної співпраці з громадянським суспільством.

Заступник голови правління Центру політико-правових реформ Роман Куйбіда присвятив свій виступ презентації ключових результатів моніторингу судових процесів.

Керолін Геммер, радник з питань верховенства права Бюро демократичних інститутів та прав людини ОБСЄ, розповіла про міжнародний досвід моніторингу та адвокації. Вона навела приклади позитивного впливу на реформи у сфері юстиції.

На фото зліва направо: Ігор Коліушко, голова правління Центру політико-правових реформ, Ганна Вронська, суддя Верховного Суду, посол Вайдотас Верба, Координатор проектів ОБСЄ в Україні, Бронвин Круден, заступник Директора відділу міжнародного розвитку Посольства Канади в Україні, та Наталія Беца, національний менеджер програми верховенства права і прав людини Координатора проектів ОБСЄ в Україні

Мережу правового розвитку на заході представляли Вікторія Ільчишена, керівник Камянець-Подільського офісу та координатор Західного регіону Мережі при Асоціації юристів м. Кам’янець-Подільського, та Сергій Рибак, менеджер з комунікацій Мережі правового розвитку.

Учасники зустрічі обговорили впровадження програми моніторингу. Вони також приділили увагу особливостям анкети, яка застосовувалась при у спостереженні, та підготованому посібнику з моніторингу судового процесу для громадянських об’єднань.

Також на конференції виступили спостерігачі, які безпосередньо здійснювали моніторинг. Вони поділились власним досвідом його проведення. Зокрема, представник Мережі правового розвитку Вікторія Ільчишена розповіла присутнім про цікаві випадки, пов’язані з її участю у моніторинзі судів.

На фото: виступ на конференції Вікторії Ільчишеної, керівника Камянець-Подільського офісу та координатора Західного регіону Мережі правового розвитку

Загалом, проведене спостереження було спрямоване на посилення спроможності громадянського суспільства у здійсненні моніторингу судових процесів. Його метою було виявлення загальних тенденцій у судових процесах щодо дотримання стандартів справедливого суду.

Виконавчим партнером програми є ГО «Центр політико-правових реформ».

На першому етапі проекту були підготовлені спостерігачі. Після проведеного відбору 24 спостерігачі розпочали моніторинг у квітні 2017 р. Спостереження тривало до жовтня.

Всього було відвідано близько 1400 судових засідань 145 судів у 15 областях. За результатами проведеної роботи були підготовані висновки щодо дотримання судових процедур в Україні та розроблені рекомендації щодо покращення їх виконання.

Детальну інформацію щодо результатів моніторингу можна отримати, ознайомившись з матеріалами посібника «Моніторинг судових процесів в Україні», який міститься за наступним посиланням.

 

Захід було організовано в межах проекту «Гарантування дотримання прав людини при здійсненні правосуддя» Координатора проектів ОБСЄ в Україні спільно з Центром політико-правових реформ за фінансової підтримки Уряду Канади.

 

Автор: Рибак Сергій, менеджер з комунікацій Мережі правового розвитку

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Знайшли своє рiшення? Допоможiть iншим!

Надрукуйте постер

Роздрукуйте та розмiстiть на дошцi оголошень у своєму под’їздi постер Мережi

Станьте волонтером

Станьте волонтером та допомогайте знаходити рiшення проблем iншим

Потрiбна консультацiя?

Онлайн

Поставте питання, i один з експертiв Мережi надасть вiдповiдь.
Графік роботи чату: з 10:00 до 16:00
щодня
(обідня перерва з 13:00 до 14:00).

В офiсi

Знайдiть найближчу приймальню у своєму мiстi та запишiться на консультацiю.

connect

Приєднатися

Ми завжди відкриті для спроможних організацій та активних особистостей, які поділяють наші місію, бачення та цінності і готові долучитися до їх реалізації.

support

Підтримати

Ми робимо правову допомогу доступною. Ми посилюємо спроможність громад та допомагаємо їм розвиватися. Підтримайте нас у цій роботі.

Повідомити про помилку

×