facebook
Потрібна юридична консультація? Наш юрист надасть її безкоштовно

Юристи допомогли: гвардієць бачитиметься з дитиною

Дата публікації: 10.08.2018

Автор: Юлія Манукян/ІРЦ “Правовий Простір”

До Херсонського Офісу Мережі правового розвитку при ГО «ІРЦ «Правовий простір» звернувся військовослужбовець Національної гвардії України, учасник АТО Станіслав Савчук*. Поскаржився, що не має змоги бачитися зі своєю дитиною, яка залишилася з матір’ю після розлучення.

Чоловік повідомив, що протягом тривалого часу колишня дружина уникає контакту, слухавку не бере. І взагалі принципово не хоче дозволяти батькові проводити час із дитям, пояснюючи це особистими неприязними відносинами.

Юрист Офісу Костянтин Капошилін проаналізував непросту ситуацію і роз’яснив Станіславу, що необхідно зібрати документи, які можуть підтвердити його спроможність приймати участь у вихованні дитини. Після зібрання зазначених документів юрист підготував звернення до Дніпровської районної ради Херсона, яка має ухвалити рішення про встановлення порядку та способу побачень із дитиною.

За результатами зібраних документів та підготовленого звернення, 8 серпня 2018 року орган місцевого самоврядування на засіданні виконавчого комітету ухвалив натупне рішення: батько може забирати дитину до себе кожні перші та треті вихідні місяця із 16.00 п’ятниці по 16.00 неділі. Такий розклад побачень заявника повністю задовільнив.

Важливо! Насправді, згідно зі статтею 158 Сімейного кодексу, такі питання може вирішувати саме орган місцевого самоврядування, а не суд. Але якщо той із батьків, з ким проживає дитина, ухиляється від виконання рішення органу опіки та піклування, другий із батьків має право звернутися до суду з позовом про усунення цих перешкод (стаття 159). І вже суд визначає способи участі одного з батьків у вихованні дитини.

*Ім’я змінено з етичних міркувань.

Адреса Центру безоплатної первинної правової допомоги в Херсоні:

пр. Ушакова, 37, каб. 115 (будівля Херсонської міської ради, перший поверх).

Графік роботи юристів: понеділок – четвер з 9.00 до 17.00. Обідня перерва з 12.00 до 13.00.

Попередньо записатися на прийом можна  телефоном (099) 468 38 48.

P. S.Центр безоплатної первинної правової допомоги створений Херсонським офісом Мережі правового розвитку при ІРЦ «Правовий простір» за підтримки Херсонської міської ради та Міжнародного Фонду «Відродження» в рамках проекту «Енергія змін».

 

 

 

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Знайшли своє рiшення? Допоможiть iншим!

Надрукуйте постер

Роздрукуйте та розмiстiть на дошцi оголошень у своєму под’їздi постер Мережi

Станьте волонтером

Станьте волонтером та допомогайте знаходити рiшення проблем iншим

Потрiбна консультацiя?

Онлайн

Поставте питання, i один з експертiв Мережi надасть вiдповiдь.
Графік роботи чату: з 10:00 до 16:00
щодня
(обідня перерва з 13:00 до 14:00).

В офiсi

Знайдiть найближчу приймальню у своєму мiстi та запишiться на консультацiю.

connect

Приєднатися

Ми завжди відкриті для спроможних організацій та активних особистостей, які поділяють наші місію, бачення та цінності і готові долучитися до їх реалізації.

support

Підтримати

Ми робимо правову допомогу доступною. Ми посилюємо спроможність громад та допомагаємо їм розвиватися. Підтримайте нас у цій роботі.

Повідомити про помилку

×