facebook
Потрібна юридична консультація? Наш юрист надасть її безкоштовно

Гуманітарний хаб «Мурашник» стає ресурсним центром

Дата публікації: 23.05.2024

Ми вже не раз розповідали про гуманітарний хаб «Мурашник», який на початку повномасштабної війни створили в місті Хмільник Вінницької області юристи та активісти ГО «Право», і який став затишним підтримуючим простором для переселенців і місцевих жителів. Сьогодні хаб переживає новий етап своєї діяльності: перетворюється на ресурсний центр. Що це означає і в чому полягає нова місія «Мурашника», Мережі правового розвитку розповів керівник ГО «Право» Віталій Дорох.

Віталій Дорох, керівник ГО “Право”.

Вже з перших місяців війни хаб «Мурашник» став швидко розширюватися та втілювати нові проєкти на допомогу переселенцям. Завдяки їм тепер люди отримують не лише правову допомогу, але й всебічну підтримку з адаптації до нового життя в умовах війни.

  • Кожна з ініціатив «Мурашника» є результатом великої роботи його засновників та партнерів, їхнього креативного підходу та щирого бажання допомагати співвітчизникам, які вимушені шукати притулку від війни у Хмільницькій громаді, — говорить Віталій Дорох.

З моменту створення хабу його команді вдалося не лише підтримати та продовжити розпочаті активності, а й втілити нові. З часом до п’яти існуючих ініціатив додалися нові, і наразі команда «Мурашника» втілює їх уже понад десяток.

  • Після проведеного аналізу діяльності гуманітарного хабу, а також аналізу середовища в громаді, команда ГО «Право» прийняла рішення про перетворення гуманітарного хабу «Мурашник» на ресурсний центр «Мурашник». Цей новий етап у розвитку нашої ініціативи є кроком вперед у наданні підтримки та сприянні активним громадянам у реалізації їхніх ідей та проєктів, — пояснює керівник організації. — Ми віримо у силу спільної дії та об’єднання зусиль для досягнення спільних цілей і покращення нашого оточуючого світу.
За близько двох з половиною роки діяльності «Мурашник» став великим домом для всіх. Фото: ГО “Право”.

За словами Віталія Дороха, оновлений ресурсний центр «Мурашник» зосередиться на підтримці ініціатив активних мешканців громади, сприяючи розвитку та зміцненню громадянського суспільства*.  На допомогу партнерам і спільноті стане значний експертний, організаційний, інституційний та аналітичний потенціал організації, команда якої завжди прагне забезпечити максимальну підтримку та ресурси для реалізації корисних ініціатив.

* Що саме пропонує ресурсний центр «Мурашник» та ГО «Право» для активних мешканців Хмільницької громади та представників громадських організацій, читайте на Фейсбук-сторінці РЦ «Мурашник».

Матеріал створено за підтримки міжнародної благодійної платформи GlobalGiving, Фонду Чарльза Стюарта Мотта. Зміст публікації є виключно відповідальністю громадської спілки «Мережа правового розвитку».

Ви можете отримати індивідуальну консультацію через онлайн-чат Мережі правового розвитку. Чат працює щодня з 10:00 до 16:00. Допомогу надають юристи та юристки правозахисних організацій, які входять до складу Мережі правового розвитку.


P. S. Більше актуальної інформації на правову та гуманітарну тематику – у спецрубриці #StandWithUkraine. В ній акумулюємо матеріали, які можуть стати в нагоді тим, хто страждає, чиї права порушуються внаслідок війни рф проти України.


ВИ МОЖЕТЕ



НАШУ РОБОТУ СВОЇМ ВНЕСКОМ

Будьте в курсі кожної новини та події – підпишіться на наш Telegram-канал: https://t.me/LegalDevelopmentNetwork

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Знайшли своє рiшення? Допоможiть iншим!

Надрукуйте постер

Роздрукуйте та розмiстiть на дошцi оголошень у своєму под’їздi постер Мережi

Станьте волонтером

Станьте волонтером та допомогайте знаходити рiшення проблем iншим

Потрiбна консультацiя?

Онлайн

Поставте питання, i один з експертiв Мережi надасть вiдповiдь.
Графік роботи чату: з 10:00 до 16:00
щодня
(обідня перерва з 13:00 до 14:00).

В офiсi

Знайдiть найближчу приймальню у своєму мiстi та запишiться на консультацiю.

connect

Приєднатися

Ми завжди відкриті для спроможних організацій та активних особистостей, які поділяють наші місію, бачення та цінності і готові долучитися до їх реалізації.

support

Підтримати

Ми робимо правову допомогу доступною. Ми посилюємо спроможність громад та допомагаємо їм розвиватися. Підтримайте нас у цій роботі.

Повідомити про помилку

×